Mogyoródi Hírnök https://mogyorodi.hu Mogyoródi Információk Sun, 13 Sep 2020 08:42:49 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://mogyorodi.hu/wp-content/uploads/2018/06/favh-150x150.jpg Mogyoródi Hírnök https://mogyorodi.hu 32 32 Hulladékszállítás szeptember-december és lomtalanítás https://mogyorodi.hu/hulladekszallitas-junius-julius-augusztus-es-lomtalanitas/ Mon, 17 Aug 2020 08:03:00 +0000 http://mogyorodi.hu/?p=2870 Hulladékszállítás Mogyoródon 2020. augusztus, szeptember hónapokban szeptember 2. szerda  kommunális szeptember 4. péntek  kommunális szeptember 9. szerda  kommunális, szelektív 1 szeptember 11. péntek  kommunális, szelektív 2 szeptember 16. szerda  kommunális, zöld 1-2 szeptember 18. péntek  kommunális szeptember 23. szerda  kommunális, szelektív 1 szeptember 25. péntek  kommunális, szelektív...

The post Hulladékszállítás szeptember-december és lomtalanítás appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Hulladékszállítás Mogyoródon 2020. augusztus, szeptember hónapokban


szeptember 2. szerda  kommunális
szeptember 4. péntek  kommunális
szeptember 9. szerda  kommunális, szelektív 1
szeptember 11. péntek  kommunális, szelektív 2
szeptember 16. szerda  kommunális, zöld 1-2
szeptember 18. péntek  kommunális
szeptember 23. szerda  kommunális, szelektív 1
szeptember 25. péntek  kommunális, szelektív 2
szeptember 30. szerda  kommunális
október 2. péntek  kommunális
október 7. szerda   kommunális, szelektív 1, zöld 1-2
október 9. péntek  kommunális, szelektív 2
október 14. szerda  kommunális
október 16. péntek  kommunális
október 21. szerda  kommunális, szelektív 1
október 23. péntek  kommunális, szelektív 2
október 28. szerda   kommunális, zöld 1-2
október 30. péntek  kommunális
november 4. szerda  kommunális, szelektív 1
november 6. péntek  kommunális, szelektív 2
november 11. szerda  kommunális
november 13. péntek  kommunális
november 18. szerda   kommunális, szelektív 1, zöld 1-2
november 20. péntek  kommunális, szelektív 2
november 25. szerda  kommunális
november 27. péntek  kommunális

december 2. szerda  kommunális, szelektív 1
december 4. péntek  kommunális, szelektív 2
december 9. szerda  kommunális
december 11. péntek  kommunális
december 16. szerda  kommunális, szelektív 1
december 18. péntek  kommunális, szelektív 2
december 23. szerda  kommunális
december 25. péntek  kommunális
december 30. szerda  kommunális, szelektív 1

Lomtalanítási igények leadása:
2020. augusztus 24. – október 2.

Lomtalanítás várható időpontja:
2020. szeptember 7. – október 17.

A lomtalanítás menete ITT

LOMTALANÍTÁS IGÉNYBEJELENTŐ LAP

The post Hulladékszállítás szeptember-december és lomtalanítás appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Változás a zöldhulladék-szállítás ütemezésében https://mogyorodi.hu/valtozas-a-zoldhulladek-szallitas-utemezeseben/ Mon, 30 Mar 2020 13:55:14 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2856 A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. továbbra is ellátja a jogszabályok által előírt hulladékgazdálkodási feladatait, azonban a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet bizonyos változtatásokat okoz a szolgáltatásban. Ezekről már korábban tájékoztatást adott a Társaság: https://www.zoldhid.hu/blog/tajekoztato-rendkivuli-intezkedesekrol. A rendkívüli...

The post Változás a zöldhulladék-szállítás ütemezésében appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. továbbra is ellátja a jogszabályok által előírt hulladékgazdálkodási feladatait, azonban a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet bizonyos változtatásokat okoz a szolgáltatásban. Ezekről már korábban tájékoztatást adott a Társaság: https://www.zoldhid.hu/blog/tajekoztato-rendkivuli-intezkedesekrol. A rendkívüli intézkedések folytatásaként most a házhoz menő és a gyűjtőpontos zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésében történtek átalakítások.

Ahogy az az élet számos területén tapasztalható, a koronavírus miatt kialakult helyzet megnehezíti a hétköznapjainkat. A felelősségteljes és a megszokottnál is több odafigyelést igénylő munkavégzés a Zöld Híd munkatársai számára is többletfeladatokat jelent a szolgáltatás biztosításában. A hulladékgazdálkodás prioritási sorrendje a hulladéktípusok fertőzésfoka mentén így alakul: kommunális-, majd szelektív-, végezetül pedig zöldhulladék. A módosult gyűjtési naptárakban pontos információkat talál arra vonatkozóan, hogy melyiket mikor szállítják el: https://www.zoldhid.hu/kozszolgaltatas/hulladekgyujtesi-naptarak.

Ennek eredényeként a Társaság a tervezettől eltérően 2020. április 1-jétől kezdődően nem áll át a zöldhulladék házhoz menő és gyűjtőpontos zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésére.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi. A társaság igyekszik kéthetes rendszerességgel biztosítani ezt a szolgáltatást. A zöld gyűjtőpontokon továbbra is megtalálják a megfelelő konténereket, amelyeket a Társaság telítettségük fényében ürít.

április 1. szerda  kommunális
április 3. péntek  kommunális
április 8. szerda  kommunális, szelektív 1
április 10. péntek  kommunális, szelektív 2
április 15. szerda  kommunális
április 17. péntek  kommunális
április 22. szerda  kommunális, szelektív 1
április 24. péntek  kommunális, szelektív 2
április 29. szerda  kommunális
május 1. péntek  kommunális
május 6. szerda  kommunális, szelektív 1
május 8. péntek  kommunális, szelektív 2
május 13. szerda  kommunális
május 15. péntek  kommunális
május 20. szerda  kommunális, szelektív 1
május 22. péntek  kommunális, szelektív 2
május 27. szerda  kommunális
május 29. péntek  kommunális
június 3. szerda  kommunális, szelektív 1
június 5. péntek  kommunális, szelektív 2
június 10. szerda  kommunális
június 12. péntek  kommunális
június 17. szerda  kommunális, szelektív 1
június 19. péntek  kommunális, szelektív 2
június 24. szerda  kommunális
június 26. péntek  kommunális

The post Változás a zöldhulladék-szállítás ütemezésében appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Avar és kerti hulladék égetése tilos! Változás a Szabályzatban! https://mogyorodi.hu/avar-es-kerti-hulladek-egetese-tilos/ Sun, 22 Mar 2020 12:16:43 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2843 Március 22-től visszavonásig az avar és kerti hulladék égetése tilos!‼️ (Április 15-szeptember 15-ig egyébként is tilos!) Változás az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban! A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igaztgatóság tájékoztatása szerint az Országos Tűzvédelmi Szabályzat néhány pontja megváltozott. Az...

The post Avar és kerti hulladék égetése tilos! Változás a Szabályzatban! appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Március 22-től visszavonásig az avar és kerti hulladék égetése tilos!‼ (Április 15-szeptember 15-ig egyébként is tilos!)

Változás az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban!


A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igaztgatóság tájékoztatása szerint az Országos Tűzvédelmi Szabályzat néhány pontja megváltozott. Az alábbi tájékoztató tartalmazza ezeket a változásokat, amelyek érintik a lakosság azon körét, akik égetési tevékenységet folytatnak bel- és külterületen.

Szabadtéri égetés

Főszabály, hogy szabadtéren égetni TILOS, kivéve ha azt jogszabály (az adott település önkormányzati rendelete) külön megengedi. A szabadtéri égetés során száraz növényi hulladékon kívül egyéb hulladék égetése TILOS, belterületen és külterületen egyaránt.

Szabadtéri tűzgyújtás

Belterületen és külterületen növényi eredetű hulladékot égetni csak abban az esetben lehet, ha van erre vonatkozó önkormányzati rendelet, és akkor is a rendeletben meghatározott időpontokban és az abban foglalt feltételek mellett.

Külterületi irányított égetés

Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója legfeljebb 10 ha egybefüggő területen végezhet irányított égetést, abban az esetben, ha azt az adott település önkormányzati rendelete engedélyezi. Az irányított égetés terjedelmét, időpontját, helyszínét (földrajzi koordinátákkal, helyrajzi számmal) a megkezdés előtt 5 nappal a katasztrófavédelem területi szervéhez írásban be kell jelenteni. Érvényben lévő tűzgyújtási tilalom idején az irányított égetés végzése tilos.

Hasznos tanácsok a szabadtéri tűzgyújtáshoz

A kijelölt tűzrakóhelyeken történő tűzgyújtás (otthoni sütés – főzés, bográcsozás stb.) továbbra is megengedett. Fontos, hogy a szabadban meggyújtott tüzet ne hagyjuk őrizetlenül. Mindig gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű oltóanyagról és legyen nálunk a tűz oltására alkalmas szerszám. Figyeljünk, hogy ne legyen a tűzgyújtás környezetében könnyen lángra kapó éghető anyagok. Külön figyelmet fordítsunk arra, hogy hogy szeles időben ne gyújtsunk tüzet, mert a lángok így könnyebben továbbterjedhetnek.

 

Jogszabályi Hivatkozás: 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az országos tűzvédelmi szabályzatról – 111. A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai

 

 

The post Avar és kerti hulladék égetése tilos! Változás a Szabályzatban! appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Mogyoródi – 3 Manó Vegyesbolt – rendkívüli „Vírus” helyzet kezelése https://mogyorodi.hu/mogyorodi-3-mano-vegyesbolt-rendkivuli-virus-helyzet-kezelese/ Thu, 19 Mar 2020 23:01:32 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2840 Kedves Vásárlóink! A rendkívüli helyzetben is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a megszokott kedvességet, mosolyt és választékot biztosítsuk! Az elmúlt napokban egy-egy termék hiányzott rövid ideig, de folyamatosan pótoljuk. Beszállítóink szerint nem várható hiány. Alapvető...

The post Mogyoródi – 3 Manó Vegyesbolt – rendkívüli „Vírus” helyzet kezelése appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Kedves Vásárlóink!
A rendkívüli helyzetben is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a megszokott kedvességet, mosolyt és választékot biztosítsuk! Az elmúlt napokban egy-egy termék hiányzott rövid ideig, de folyamatosan pótoljuk. Beszállítóink szerint nem várható hiány.
Alapvető élelmiszerek folyamatosan kaphatóak.
Alacsony árainkat továbbra is tartjuk! – amennyiben beszállítóink nem emelnek, mi garantáltan nem fogunk.
Az elmúlt napokban ránk is nagyobb teher nehezedik, de mindent megteszünk a folyamatosság érdekében.

Kérjük, fokozottan vigyázzanak munkatársainkra, mert ha ők nem tudnak dolgozni, nem lesz, akitől beszerezzék az élelmiszert!!!
Az én szájmaszkom téged véd, a te szájmaszkod engem véd!!! – úgy gondoljuk, nincs az az óvatosság, ami felesleges.
Nagyon-nagyon köszönjük az elismerő szavakat.

Köszönettel: Hírnök Média – 3 Manó Vegyesbolt, Mogyoród

The post Mogyoródi – 3 Manó Vegyesbolt – rendkívüli „Vírus” helyzet kezelése appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Hírnök Média – Rendkívüli „Vírus” helyzet kezelése https://mogyorodi.hu/hirnok-media-rendkivuli-virus-helyzet-kezelese/ Thu, 19 Mar 2020 22:57:29 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2837 Részletek arról, hogyan kezeljük a rendkívüli helyzetet!

The post Hírnök Média – Rendkívüli „Vírus” helyzet kezelése appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Részletek arról, hogyan kezeljük a rendkívüli helyzetet!

The post Hírnök Média – Rendkívüli „Vírus” helyzet kezelése appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Koronavírussal kapcsolatos Önkormányzati Hírlevél https://mogyorodi.hu/koronavirussal-kapcsolatos-onkormanyzati-hirlevel/ Tue, 17 Mar 2020 20:46:40 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2821 Az Önkormányzati Tudástár II. az Önkormányzati Hírlevél különszáma –  2020. évi 4. száma -, melyben tájékozódhatnak a koronavírus terjedés megakadályozására vonatkozó intézkedésekről, eljárásrendről. Részletek ITT

The post Koronavírussal kapcsolatos Önkormányzati Hírlevél appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Az Önkormányzati Tudástár II. az Önkormányzati Hírlevél különszáma –  2020. évi 4. száma -, melyben tájékozódhatnak a koronavírus terjedés megakadályozására vonatkozó intézkedésekről, eljárásrendről.

Részletek ITT

The post Koronavírussal kapcsolatos Önkormányzati Hírlevél appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál https://mogyorodi.hu/biztonsagos-online-ugyintezes-a-helyi-onkormanyzatoknal/ Mon, 16 Mar 2020 12:54:00 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2818 Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál… Bővebben

The post Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál… Bővebben

The post Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Felhívás háziorvosi rendelők látogatásával kapcsolatban https://mogyorodi.hu/felhivas-haziorvosi-rendelok-latogatasaval-kapcsolatban/ Fri, 13 Mar 2020 16:34:17 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2816 Kérjük, hogy a korona vírus által kialakult helyzet miatt a háziorvosi rendelőket csak nagyon indokolt esetben keressék fel. Amennyiben recept felírásra van szükség, azt telefonon legyenek kedvesek jelezni a háziorvos felé. Dr. Hézinger Lajos: 06-28-440-057, antheramed@invitel.hu...

The post Felhívás háziorvosi rendelők látogatásával kapcsolatban appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Kérjük, hogy a korona vírus által kialakult helyzet miatt a háziorvosi rendelőket csak nagyon indokolt esetben keressék fel. Amennyiben recept felírásra van szükség, azt telefonon legyenek kedvesek jelezni a háziorvos felé.

Dr. Hézinger Lajos: 06-28-440-057, antheramed@invitel.hu

Dr. Fekete Ildikó: 06-28-440-058

Mindannyiunk egészségének a védelme, valamint a megelőzés a legfontosabb teendőnk.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

https://mogyorod.asp.lgov.hu/felhivas-haziorvosi-rendelok-latogatasaval-kapcsolatban?fbclid=IwAR0JrBp7sQWbnPOFbsCaogsQX2tRjzxCZrPwVFLCJ5ptq_VZfRf-814oN_c

The post Felhívás háziorvosi rendelők látogatásával kapcsolatban appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Vészhelyzeti intézkedés Mogyoródon https://mogyorodi.hu/veszhelyzeti-intezkedes-mogyorodon/ Fri, 13 Mar 2020 14:24:28 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2813 Mogyoród Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere a csatolmányban olvasható vészhelyzeti intézkedéseket hozta! Részletek: https://mogyorod.asp.lgov.hu/sites/mogyorod/files/imce/2020-03/veszhelyzeti-intezkedes-elrendelese.pdf 

The post Vészhelyzeti intézkedés Mogyoródon appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Mogyoród Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere a csatolmányban olvasható vészhelyzeti intézkedéseket hozta!

Részletek: https://mogyorod.asp.lgov.hu/sites/mogyorod/files/imce/2020-03/veszhelyzeti-intezkedes-elrendelese.pdf 

The post Vészhelyzeti intézkedés Mogyoródon appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Ivóvíz korlátozás, szüneteltetés! https://mogyorodi.hu/ivoviz-szolgaltatas-szuneteltetes/ Fri, 13 Mar 2020 08:12:04 +0000 https://mogyorodi.hu/?p=2804 Értesítjük, hogy ivóvíz közműhálózat karbantartási munkák miatt 2020. 03. 17-én 7 órától 17 óráig Nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható! Mogyoród, Gödöllői út M3-as hídtól felfelé a HÉV irányába, Tölgyesig bezárólag  A karbantartás ideje alatt a lerakódott...

The post Ivóvíz korlátozás, szüneteltetés! appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>
Értesítjük, hogy ivóvíz közműhálózat karbantartási munkák miatt

2020. 03. 17-én 7 órától 17 óráig

Nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható!

Mogyoród,
Gödöllői út M3-as hídtól felfelé
a HÉV irányába, Tölgyesig bezárólag 


A karbantartás ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérjük a vízvételi helyeket (vagy a vízóra előtti főelzáró csapot) zárva tartani! Kérjük, szíveskedjenek gondoskodni a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről!

 A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klór szag érezhető. Ezen jelenség az egészségre ártalmatlan.

Megértő türelmüket köszönjük!

                                                               DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ

ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSÁG

www.dmrvzrt.hu

The post Ivóvíz korlátozás, szüneteltetés! appeared first on Mogyoródi Hírnök.

]]>