Hamarabb kezdődik a lebomló zsák idény

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk minden szolgáltatási területén – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően (OHKT, hulladékról szóló törvény) és a településekkel létrejött közszolgáltatási szerződés értelmében – az április 1-től november 30-ig terjedő időszakban zöldhulladék-gyűjtést végez.

Idén a korán beköszönt tavaszias időjárás miatt hamarabb megkezdjük a lebomló zsákok eljuttatását az értékesítési pontokra, valamint a háztól gyűjtés indítását és a zöldhulladék-gyűjtőpontokra a konténerek kiszállítását, az alábbiak szerint.

A lebomló zsákok 2019. március 13-tól fokozatosan elérhetővé válnak a megszokott értékesítési pontokon. A zsákokkal ellátott települések listáját folyamatosan frissítjük weblapunkon. A településeken található üzletek pontos címe, weblapunk „gyűjtési rend” menüpontja alatt található meg.

A zöldhulladék háztól gyűjtése az érintett településeken 2019. március 23–tól indul. Kérjük, hogy március 23. szombat reggel 6 óráig helyezzék ki zsákjaikat ingatlanjaik elé azok a lakosok, akiktől a tavalyi évben is háztartástól történt a zöldhulladék elszállítása. A begyűjtés március végéig, erőforrásaink függvényében folyamatos. Április 1–től a gyűjtési naptáraink szerinti időpontban valósul meg, melynek ütemezéséről a weboldalunkon talál bővebb információt (www.zoldhid.hu).

A zöldhulladék-gyűjtés, a Közszolgáltató által rendszeresített, egyedileg jelölt, biológiailag lebomló zsák alkalmazásával történik. Egy ingatlan esetében, a kijelölt gyűjtési napon legfeljebb 10 db zöldhulladék-gyűjtő zsák helyezhető ki a közterületre. A biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsák alkalmazásán felül, úgynevezett kötegelt elszállítás is biztosított. A kötegelés azt jelenti, hogy az ingatlanhasználó által kihelyezett zöldhulladék nem ömlesztve, hanem legalább egy ponton összekötve kerül kihelyezésre. Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 100 cm, térfogata 1m3 lehet.

FIGYELEM! A lebomló zsákok felhasználhatósági ideje a megfelelő tárolás esetén, gyártástól számított 16 hét, mely dátum minden zsákon feltüntetésre került (év/hét). A készletek töltése folyamatos, ezért korlátozott mennyiségben vásároljanak!

A zöldhulladék-gyűjtőpontokon használt konténerek kiszállítását 2019. március 23-ig megszervezzük. A gyűjtőpontok címének hirdetésében az érintett önkormányzatok segítségét kérjük, hogy az illegális lerakások elkerülése érdekében csak a helyi lakosok ismerjék mag a pontos helyszíneket.

Azon településeken, ahol a korábbi években az otthoni komposztálás módszerét alkalmazták, kérjük, az eddigi gyakorlat szerint járjanak el!

A zöldhulladék elsősorban zöldfelületeken, kertekben képződő, biológiailag lebomló hulladék (például a falevél, az elpusztult növényi maradványok, a gyomok, a gallyak, a nyesedékek, illetve a fűkaszalék).

Kérjük, ügyeljen rá, hogy a lebomló zsákba és a gyűjtőpontokon található konténerekbe kizárólag zöldhulladék kerüljön!

Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. elérhetőségei:

Levelezési címünk:

2100 Gödöllő, Dózsa György út 69

2100 Gödöllő Pf.:75

E-mail: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

Telefon: 0628/561-200

Fax: 0628/561-201

Személyes ügyfélfogadás:

Gödöllői Iroda (Gödöllő, Dózsa György út 69.)

Nyitva tartás: hétfő 07:00-19:00 és csütörtök 08:00-16:00

Ebédidő: 12:00-12:30

Megosztási lehetőségek
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •