Jótékonysági tábor nyílt a mogyoródi Miniringen

Kétszáz hátrányos helyzetű gyermek sajátíthatja el játékos formában a közlekedésbiztonsági ismereteket a mogyoródi Miniringen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

2015-08-04_16h01_40

Fotó: Bruzák Noémi

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a helyszínről jelentkezve a műsorban elmondta: az első ötven gyerek hétfőn megérkezett, birtokba vették a területet és a zászlófelvonással megkezdődött a tábor a Hungaroringen.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) közreműködésével írta ki a mintegy 100 millió forintos keretösszegű közlekedésbiztonsági pályázatot általános iskolák számára – közölte Tasó László, hozzátéve: ennek keretében tíz iskolai csoportot hívtak meg a táborba, ahol a gyerekek négy turnusban ügyességi vetélkedőkben, akadálypályákon és gokartpályán tehetik próbára ügyességüket, játékosan sajátíthatják el a közlekedési szabályokat és megismerkedhetnek többek között a rendőrök és a mentősök munkájával is.

 A pályázathoz kapcsolódó monitoring felmérések szerint az önálló közlekedésre alkalmas életkorú gyermekek nagy hányada nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel a biztonságos és felelős közlekedéshez. “Nem szabad rábízni a véletlenre, tanítani kell őket folyamatosan, ez a tábor ezt szolgálja”  – hangsúlyozta az államtitkár, hozzáfűzve: a minisztérium a következő tanévre is kiírta a pályázatot, amelynek keretösszegét szeretnék tovább növelni és minél több iskolás csoportot bevonni.

MTI